Web sitemize hoşgeldiniz, 03 May 2024
Anasayfa » Hizmetler » Lastik/Janst » Lastik Basınç Sensörü Pili Nedir? Sensör Hataları

Lastik Basınç Sensörü Pili Nedir? Sensör Hataları

Lastik Basınç Sensörü Pili Nedir? Sensör Hataları

Öncelikle araçlarda lastik basınç izleme sistemi 1980 yıllarda meydana gelmiştir bununla birlikte sonradan lastik basınç sensörü pili ortaya çıkmıştır. Bununla birlikte kullanıcılar pillerin ömrü gibi kavramları merak etmeye başlamıştır.

2014 yılından itibaren ise lastik basınç sensörü yeni nesil araçlarda kullanımı zorunlu hale gelmeye başladı. 2014 yılından bugüne kadar kullanılan lastik sensör pilleri ise günümüzde bitmiştir. Çünkü kullanım ömrünü doldurmuş bulunmaktadır.

Her aracın kendine özgü lastik basınç sensörü bulunuyor. Sensörler, araç hareket halindeyken sensör hareketliliği algılar ve sinyal gönderir. Tam zıttı yani araç park halindeyken ise sensör uyku haline geçer ve harcama yapmaz lastik basınç sensörü pil ömrü uzamasına yönelik üretilmiş olurlar.

Kendini doldurup doldurmadığı ile ilgili aklınıza bazı soular gelebilir ancak, piller malesef kinetik enerji gibi enerjiler ile kendini doldurmuyor. Bir sensörlerin pil ömrü 6 ile 8 yıl arasındadır.

Sensör pilleri 20 32 3V piller ile çalışır. Bazı sensör pillerinde arka kapak açılır ve pil kolaylıkla değiştirilir. Ancak bazı pillerde silikon tabaka ile kapatıldığı için biraz zor açılabilir. Böyle durumla karşı karşıya olsa da açılır merak etmeyin içerisindeki pili değiştirebilirsiniz.

Basınç Sensörü İşareti
Araçlarda lastik basınç sensörü pili biterse ne olur?

Lastik Basınç Sensörü İşareti

Lastiğin havası indiğinde Lastik basınç sensörü işareti araçtan araca değişiklik gösterebiliyor. Lakin lastiğin lastik havasında sorun olmadığı halde hatalı bir kod sinyali alıyorsanız. Lastik basınç sensörü pili bitmesi ihtimalini de hesaba katmış olmanız gerekir.

Örneğin, 2021 model opel crossland lastik basınç sensörü vites kolunun hemen altında bulunmaktadır bu bazı araçlarda gösterge panelinde olabilir.

Farklı bir araç örneği ise, Megane 4 2020 model araçlar için gösterge panelinde kırmızı parantez içinde ünlem işaretinden anlayabiliyoruz. 

Lastik basınç sensörü pili konusundan bağımsız olarak kırmızı parantez içinde ünlem işareti uyarısı araçta önemli bir bölgenin sorunla karşı karşıya olduğu hakkında bilgi verir. Bu tür ikaz ışığında mutlaka aracı uygun yerde durdurmalı seyahate devam etmemiz gerekir.

Tabii birçok durum bu hata kodlarını size iletilmesine yol açabiliyor. Örneğin, Lastik basıncı ayarı yapılmamış araçlardada görülür. Bu konu hakkında en detaylı bilgiye yazımızdan ulaşabilirsiniz.

Lastik Basınç Sensörü Sönmüyor

Lastik basınç sensörü sönmüyor bu sebeple lastik basınç sensörü hatası nasıl söndürülür kısaca anlatmak istiyorum. Lastik basınç sensörü sönmediği zamanlarda Lastik basınç sensörü resetleme uygulanır.

Bu araçtan araca değişiklik gösterecektir. Fakat bahsettiğimiz yöntemi kendi aracınız için de uyumluysa denemenizde fayda vardır. Bizim deneyerek hatayı çözdüğümüz araç Megane 4 2020 model. 

Lastik basıncısı sıfırlayınız hatasıyla ile karşılaştık ve direksiyonun sağ tarafında bulunan oklardan. Lastik şişiriniz ve sıfırlayınız ekranına gelin ve bu ekranda lastik basıncını sıfırla ve uzun bas kısmından aşağı ve yukarı yön tuşlarına basılı tutarak hata bildirimini söndürülebilir. Yaklaşık olarak 10 saniye basılı tuttuktan sonra hata kodu ortadan kalkacaktır.

Lastik Basınç Sensörü İptal Etme

Lastik basınç sensörü iptal etme, 2015 clio lastik basınç sensörü iptal etme işlemini araçta bulunan hata kodundan dolayı değiştirmemiz gerekiyor. Lastik basınç sensörü hatası lastikçiler tarafından yazılım ile bağlanarak ekrandan sinyal kaldırılıyor. Bu durum artık araçta lastik inmesi durumu olsa da gözükmeyecek sizler manuel olarak aracınıza binmeden önce mutlaka lastiklerinizi kontrol etmeniz gerekiyor.

Tüm araçlarda bilgisayar ile bağlanılarak basınç sensörü iptal edilebiliyor. Sıklıkla lastik basınç sensörü iptal edilen araçlar Peugeout, Ford Focus, Clio ve Megan’dır.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

DMCA.com Protection Status